Francis van Arkel (1964)Francis trekt de kar binnen NutriVisie (sinds 1998). Zij ontwikkelt recepturen voor tijdschriften zoals Wining&Dining, Taste! en Magnifique! Meestal worden deze recepturen door Francis zelf bereid voor de fotografie (foodstyling) en maakt zij samen met de fotograaf en eventueel een stylist het ultieme plaatje.


Met inmiddels ruim 150 uitgegeven kookboeken is haar creatieve kookbrein nog steeds niet uitgeput. Ze gaat dan ook vol overgave door met opdrachten voor kookboeken. Uitgeverijen waarbij u kookboeken van Francis kunt vinden zijn o.a. Veltman Uitgevers, Image Books Factory, Strengholt Uitgevers, Tirion Uitgevers en Gottmer Uitgevers.


Voor verpakkingen en advertenties bent u bij haar ook op het juiste adres. Regelmatig horen we haar in de winkel, voor de tv of tijdens het lezen van een tijdschrift roepen: “Hé, die is van mij”. Zo zijn veel verpakkingen, folders en/of posters van o.a. Oerlemans, De èchte bakker, ‘t Stoepje, ZON Veiling, Linera, Lutèce en Bonduelle van haar hand.

 
 

Receptuur ontwikkeling

NutriVisie ontwikkelt recepturen in opdracht van uitgevers van tijdschriften, uitgevers van kookboeken of voor foodfabrikanten (denk aan Bonduelle, Kühne, Lutèce). De recepturen variëren van eenvoudig tot culinaire hoogstandjes, al naar gelang de wens van de opdrachtgever. Alle door ons zelf ontwikkelde receptuur wordt nagekookt en klopt voor 100%. Ook worden recepturen die door derden worden aangeleverd door ons gecontroleerd en daar waar nodig gecorrigeerd.


Foodstyling

Voor de door ons al dan niet ontwikkelde receptuur, voor verpakkingen en andere commerciële doeleinden kunnen wij de foodstyling verzorgen. Sterker nog, dit is één van onze sterke punten. Wij verzorgen de perfecte inkopen, koken in een fotostudio op locatie en bereiden het product of gerecht conform de wens van de opdrachtgever. In ieder geval zodanig dat het product of gerecht voor fotografie geschikt is èn enige tijd geschikt blijft. Soms gebeurt dit met allerlei hulpmiddelen om het product of gerecht er optimaal uit te laten zien. Het moet tenslotte wel smakelijk ogen.


Fotografie en Styling

Tijdens fotosessies, altijd gefotografeerd door gerenommeerde fotografen, kunnen wij naast de foodstyling ook de styling verzorgen zodat het geheel op elkaar is afgestemd. Bij een beperkte styling kan de foodstylist dit samen met de fotograaf prima voor u verzorgen en is er geen derde nodig. In andere gevallen is het verstandig dat een speciaal hiervoor ingehuurde stylist dit voor zijn/haar rekening neemt. Hij/zij zal tevens zorgdragen voor de shopping van de juiste props en zorgt ervoor dat hij/zij dit in overeenstemming doet met de opdrachtgever. Wij maken hiervoor gebruik van professionele stylisten, dan weten we zeker dat het goed gaat.


Kookboeken

Inmiddels hebben wij heel wat ervaring met het ontwikkelen van kookboeken in de ruimste zin van het woord. Het is aan u wat u aan ons vraagt; een stuk inleidende tekst, een voorwoord, het bedenken van een onderwerp en indeling, de eerste opzet van de titels van de receptuur, wellicht nog een stuk culinaire tekst of informatie erbij. U vraagt, wij draaien. Alles in overleg met de opdrachtgever zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn en het juiste manuscript, al dan niet met beeld, kan worden aangeleverd.


Culinaire teksten

Voor het schrijven van culinaire teksten is productkennis, het begrijpen van alle gangbare keukenapparatuur en hun mogelijkheden, de keukentechnieken en het op de hoogte zijn van de nieuwste trend op kookgebied onontbeerlijk. Wij blijven voor u op de hoogte en zijn daardoor in staat culinaire teksten van uitstekende kwaliteit af te leveren.

Een goede foto zegt meer dan duizend woorden...